Overblog
Edit post Seguir este blog Administration + Create my blog

 Ivana MARTÍNEZ Regidora de neteja   a l’Ajuntament de Tarragona

Ivana MARTÍNEZ Regidora de neteja a l’Ajuntament de Tarragona

La guerra a Síria ha desencadenat la crisi humanitària de refugiats més gran des de la Segona Guerra Mundial, i per aquest motiu, en els últims anys, l’Ajuntament ha destinat els seus esforços a contribuir a alleujar la situació d’extrema vulnerabilitat en la qual viuen els refugiats i refugiades sirians.


Des de l’any 2012, l’Ajuntament de Tarragona, a través del Departament de Cooperació Internacional, ha impulsat diferents accions destinades a donar suport a les persones en situació de refugi, ja sigui en forma de subvenció per a la seva atenció directa o bé amb activitats destinades a sensibilitzar la ciutadania sobre la situació que viuen aquestes persones, concretament les que provenen de Síria.Des de l’ajuntament de Tarragona, i més concretament des del Departament de Cooperació, sempre s’ha considerat que entre les seves línies d’actuació havia d’estar l’atenció a les persones en situació de desplaçament i refugi, una realitat que avui en dia viuen milions de persones a països com Colòmbia, Palestina, República Democràtica del Congo o el Sàhara Occidental.

Així les actuacions d’aquest Ajuntament s’han dividit en tres línies, una primera destinada a subvencionar activitats d’ONGs i d’altres organismes internacionals que atenen a les persones refugiades des d’un primer moment, això ha suposat que des de l’any 2012 hàgim destinats gairebé 100.000€ en aquestes actuacions, i que progressivament s’hagi augmentat la despesa en aquesta matèria, arribant a un 10% del total del pressupost del Fons de Cooperació l’any 2015.

Per altra banda, cal continuar sensibilitzant a la ciutadania de quina és la situació de centenars de milers de persones refugiades que van haver de marxar del seu país, de la seva casa, per por a ser matats. Així el Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona ha organitzat, i ho continuarà fent, diverses campanyes per donar veu a aquestes persones, amb un pressupost d’aproximadament 30.000€, entre projectes d’educació pel desenvolupament i activitats realitzades a la ciutat de Tarragona com les exposicions: Síria, la paraula de l’exili o Tecla-Síria.

Però, malgrat els esforços, som conscients que teníem un major repte, el de preparar-nos per una possible arribada de persones en estat de refugi a la nostra ciutat, i per això hem creat la taula d’acollida on formen part, entitats com Creu Roja, Càritas Diocesana, Diputació, URV, Col·legi d’advocats, etc. I entre tots farem el Pla d’Acollida a Tarragona.

Aquest Ajuntament no ha restat impassible davant la situació que es viu amb les persones refugiades, i continuarem treballant en la mateixa línia. Aprofito per donar les gràcies a totes les persones i entitats que estan treballant amb aquest consistori per poder donar respostes a les necessitats actuals.

Ivana MARTÍNEZ
Regidora a l’Ajuntament de Tarragona

Tag(s) : #Ivana MARTÍNEZ, #PSC, #Integració, #Consistori
Compartir este post
Repost0
Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase: