Overblog
Edit post Seguir este blog Administration + Create my blog

Josep ACERO Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona

Josep ACERO Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona

Un del objectius que tenim fixats de cara al darrer any i mig de mandat des de la conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona és la peatonalització de la Part Alta. Tot i que la circulació i l’aparcament ja estan regulades des de fa un temps gràcies al Pla d’ordenació de la Part Alta, creiem que encara que hi ha marge per reduir el trànsit a aquell estrictament necessari. L’objectiu és harmonitzar la convivència entre persones,  vehicles i patrimoni, així com també una reducció de la contaminació.


Com demanava Josep Maria Buqueras en un article recent, la nostra voluntat és que, amb els tècnics de la conselleria de Mobilitat, hi siguin els veïns, els comerciants, els restauradors, el rectorat de la Universitat de Tarragona, el Patronat Municipal de Turisme, els pares, mares i resta de comunicat educativa del Col·legi Lestonnac L’Ensenyança, així com l’Arquebisbat de Tarragona, entre altres

Per l’especial idiosincràsia d’aquesta zona de la ciutat, aquest és un projecte que requereix del consens dels diversos actors implicats. Es per això que en les properes setmanes engegarem una comissió d’estudi, que comptarà amb la representació de tots els sectors. El nostre objectiu és que tothom pugui dir-hi la seva i que ningú quedi exclós de la decisió final.

Estem treballant ja per tal de poder iniciar les primeres proves pilot durant l’estiu, en el que seria la primera fase. El resultat d’aquestes proves marcarà el projecte de peatonalització i el futur calendari d’implementació. Paral·lelament als treballs de la comissió d’estudi, els tècnics de la conselleria de Mobilitat fa setmanes que busquen ubicacions fora muralles per a nous aparcaments de vehicles, molt necessaris en aquesta zona, tant per a residents com per a visitants.

Apostar per la peatonalització de la Part Alta no és cap caprici tarragoní. Moltes altres ciutats espanyoles i europees han regulat total o parcialment el trànsit de vehicles al seu casc històric. I ho han fet amb èxit. Exemples com Còrdova, Toledo, Dubrovnik o Vitòria són ciutats on emmirallar-nos.

Vull destacar que ja hem fet actuacions en aquest sentit. Un primer pas va ser la restricció de circulació ja implementada des de fa uns mesos al carrer de Sant Oleguer, que han millorat la convivència entre vehicles i persones, en una zona molt transitada, al estar a tocar d’alguns dels recintes Patrimoni de la Humanitat..

Per finalitzar, vull recordar que des de la nostra entrada al Govern de Tarragona, el Partit Popular sempre ha tingut l’objectiu de millorar la ciutat i la vida dels tarragonins. I aquest projecte és la primera pedra per tal de posar en valor la Part Alta. Tarragona i els tarragonins ens ho mereixem.

Josep ACERO
Regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona

Tag(s) : #Consistori, #Mobilitat, #Josep Acero, #PP
Compartir este post
Repost0
Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase: