Overblog
Edit post Seguir este blog Administration + Create my blog

Cristina Guzmán Consellera del Grup Municipal de CDC a l’Ajuntament de Tarragona

Cristina Guzmán Consellera del Grup Municipal de CDC a l’Ajuntament de Tarragona

.El Plenari Municipal de l’Ajuntament de Tarragona celebrat el passat dilluns 25 de gener de 2016, va aprovar la moció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) perquè l’Ajuntament faciliti la creació d’una taula interdisciplinària d’entitats a cada barri de la ciutat. La moció va rebre el “sí” de tots els grups municipals menys del PSC, que es va abstenir. Tot i la satisfacció davant el gran consens per tirar endavant la proposta, hem de reconèixer que lamentem l’abstenció del grup municipal socialista, la lamentem i no l’entenem. No es gaire comprensible que l’equip de govern no voti clarament a favor d’una proposta que té com a objectiu principal el de millorar la coordinació entre totes les entitats existents a cada barri i afavorir la relació entre aquestes i l’Ajuntament de Tarragona; En definitiva, parlar de la situació del barri, de les seves necessitats i posar en marxa projectes per donar resposta a les demandes consensuades.

Considerem, i així ens ho han traslladat nombrosos tarragonins i tarragonines, que cal que des de l’Ajuntament es facilitin tots els recursos necessaris per a crear un punt de trobada on les diferents entitats de cada barri i l’administració local posin en comú els problemes que les associacions detecten en el seu entorn dia a dia. Les associacions de veïns i entitats dels barris són un canal molt important per vehicular les demandes del barri i l’Ajuntament de Tarragona no l’està aprofitant. La nostra ciutat disposa de nombroses entitats veïnals, culturals, socials etc. que treballen dia a dia en i pel seu barri. Tot i gaudir d’una important vitalitat en l’associacionisme, però, els barris de Tarragona continuen tenint moltes dificultats a l’hora de traslladar les seves demandes i problemàtiques a l’administració. Necessiten una millor coordinació entre les entitats i, sobretot, una relació més directa entre l’Ajuntament i els barris. És per tot això que des de CDC vam presentar la moció per a impulsar una taula interdisciplinària d’Entitats a cada barri de la nostra ciuta

I és per tot això que agraïm el vot favorable de tots els grups municipals que van fer possible l’aprovació d’aquesta proposta i que continuem sense entendre la renúncia de l’equip de govern socialista. La participació ciutadana és un dret i un deure, i respon a la convicció que la gestió d’un municipi actualment exigeix la participació de la ciutadania.

És una eina fonamental perquè els ciutadans se sentin integrants de la ciutat i ha de ser l’administració qui procuri les eines i sàpiga trobar la motivació per participar. Qualsevol equip de govern ha de comptar amb una àrea de Participació Ciutadana que tingui encomanada la tasca de promoure la participació de la societat en la vida pública local i oferir els canals per a fer efectiva aquesta participació. Des de l’Ajuntament s’ha de mantenir una relació directa tant amb les entitats com amb tots els ciutadans i ciutadanes, independentment de pertànyer o no a una associació.

La Taula Interdisciplinària d’Entitats és un òrgan més de participació que té un clar exemple d’èxit: Sant Salvador. Aquest és l’únic barri de Tarragona que actualment compta amb una Taula Interdisciplinària d’Entitats, gràcies a la qual, en només un any, s’han impulsat activitats que ja es realitzaven, però també se n’han ofertat de noves i més àmplies tant per a la població que participa de les entitats com per aquelles que no hi participen. A través de la Taula Interdisciplinària d’Entitats, a Sant Salvador s’ha activitat encara més la vida comunitària, hi ha una millor coordinació entre totes les entitats i, sobretot, s’ha afavorir la relació amb l’administració, a la vegada que aquesta s’ha implicat més amb la gestió quotidiana del barri. Perquè no exportar, doncs, aquest òrgan de participació ciutadana a la resta de la ciutat?

Tot i l’abstenció de l’equip de govern socialista, la proposta de facilitar la creació d’aquest nou òrgan de participació es va aprovar. Ara, des de CDC, vetllarem perquè el projecte es faci realitat.

Cristina Guzmán
Consellera del Grup Municipal de CDC a l’Ajuntament de Ta
rragona

Tag(s) : #Cristina Guzmán, #Societat, #Consistori, #CDC
Compartir este post
Repost0
Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase: